23948sdkhjf

Färre papper med ny digital tjänst

Företag som utför anläggningstransporter och maskintjänster kan minska behovet av pappersunderlag på byggarbetsplatserna. Det lovar Hogia som utvecklat en molnbaserad produkt som löser uppgiften digitalt.

Moveit Bygg & Anläggning är en ny produkt från Hogia som digitaliserar hanteringen av arbetsorder mellan transportör, förare och entreprenör och utlovas leda till minskat behov av pappersunderlag på byggarbetsplatserna.

– Med Moveit hjälper vi företag som utför anläggningstransporter och maskintjänster framåt i digitaliseringsprocessen. Genom att förenkla återrapportering hos förare och maskinister blir kommunikationen tydlig. Det blir mindre administration och bättre uppföljning, säger Henrik Mossberg, produktspecialist på Hogia Logistics Systems.

Moveit består av en webbapplikation, som administreras av transportören, och en mobilapplikation som används av förare och maskinister. Transportören skickar ut ordern till föraren som accepterar den direkt i appen. Efter utfört arbete kan föraren komplettera ordern med information om till exempel mängden material som har hämtats och återrapporterar till transportören. Prissättning sker automatiskt enligt vad som avtalats. Vid behov kan även föraren själv skapa ordern i appen.

Registreringen av artiklar sker enligt Beast, byggbranschens elektroniska affärsstandard, för att förenkla processen och minska risken för fel.

– Att följa Beasts processer och standardiserade meddelanden är viktigt för oss i utvecklingen av Moveit. Standard är ett måste om handeln av material och tjänster inom hela byggbranschen ska kunna digitaliseras fullt ut, säger Henrik Mossberg.

Moveit ingår i plattformen för Hogias molnbaserade produkter. Där finns stöd för bland annat ekonomisystem, tid- och lönesystem, integrationer och digitala signaturer.

Genom att knyta ihop flera smarta lösningar kan hela flödet digitaliseras, från arbetsorder till faktura, säger Henrik Mossberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094