23948sdkhjf

Efterlängtat vägbygge i Småland

Tio kilometer av väg 23 utanför Växjö ska byggas om, ett uppdrag värt 159 miljoner kronor.

Den milslånga sträckan mellan Huseby och Marklanda, mellan Älmhult och Växjö, ska breddas från åtta till 13 meter och bli mötesfri med mitträcken.

Trafikverket har gett uppdraget till Peab, som ska utföra det som en totalentreprenad.

– Att vara med och bidra till att den nya vägen blir både mer trafiksäker och får bättre framkomlighet känns självklart mycket bra. En av utmaningarna i projektet är att befintlig trafik måste passera arbetsområdet, därför ställer vi mycket höga krav på säkerheten för våra medarbetare, säger Göran Wiking, regionchef på Peab.

I uppdraget ingår också att anpassa anslutningsvägar, gång- och cykelvägar, att bygga en ny bro samt att sätta upp viltstängsel.

– Riksväg 23 är ett viktigt inlandsstråk som binder ihop södra Skåne med centrala Östergötland via Växjö. Genom utbyggnaden av etappen strax söder om Växjö skapas en säkrare och mer tillgänglig pendlingsväg mellan Växjö mot Älmhult och vidare till Skåne. Förutsättningarna för godstransporterna på väg förbättras på motsvarande vis och det känns väldigt bra att vi nu kan påbörja entreprenaden med Peab. Projektet är efterlängtat av många, säger Lennart Andersson, regional direktör Trafikverket, i ett pressmeddelande.

Startsignalen gick i november och allt ska vara klart hösten 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109