23948sdkhjf

NCC förbereder på Järvafältet

Norra Stockholm får en ny begravningsplats.

Döden är en ofrånkomlig del av livet och det medför en del praktiska omständigheter.

I Stockholms stad råder det till exempel brist på begravningsplatser –  Kyrkogårdsförvaltningen har därför gett NCC i uppdrag att förbereda för en helt ny på Järvafältet.

Ett naturområde på den sydvästra delen av Järvafältet ska utvecklas och NCC ska göra de förberedande markarbetena, där vissa ytor kommer att bli gravplatser.

Företaget ska bereda marken för att underlätta framtida schaktarbeten, lägga nya vatten- och avloppsledningar, bygga nya vägar, gångstråk och cykelbanor.

I uppdraget, som ska genomföras som en utförandeentreprenad, ingår också att anlägga en spegeldamm som ska ta hand om dräneringsvatten från området och skapa en vacker och trivsam miljö.

− Att arbeta i ett naturområde som Järvafältet där allmänheten vistas kräver att vi tar stor hänsyn och agerar varsamt under arbetets gång. Det kommer vi att ha stort fokus på när vi utför markarbetena, säger Johan Levál, produktionschef NCC Infrastructure, i pressmeddelandet.

Enligt pressmeddelandet är tanken att den nya begravningsplatsen ska bli både långsiktig och få samma strategiska betydelse som Skogskyrkogården har för de södra delarna av huvudstaden.

− Jag ser fram emot att vi skapar en begravningsplats där anhöriga i norra delen av Stockholm får en värdig plats att kunna sörja i sitt närområde. Begravningsplatsen kommer att vara multikonfessionell och riktar sig till alla, oavsett tro, säger Svante Borg, förvaltningschef för Kyrkogårdsförvaltningen, i pressmeddelandet.

Skopan sätts i backen i januari och uppdraget, som är värt cirka 100 miljoner kronor, väntas ta ungefär ett år.

Läs mer om: ncc
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094