23948sdkhjf

Guldgrip får jobb i hälsingeskogarna

H Norgrens Entreprenad, en skogsentreprenör i södra Hälsingland, kan ståta med en guldfärgad grip på den skotare som nyligen levererades av Ecolog. Det guldglänsande redskapet visar att HSP Gripen nu tillverkat och levererat grip nummer 25 000 sedan starten 1994.

Det går bra för HSP Gripen. Just nu slutförs en utbyggnad av både produktions- och testkapaciteten vid produktionsanläggningen i Hudiksvall.

Efterfrågan på våra produkter är fortsatt hög. Fortsatta satsningar på att höja kapaciteten och automationsgraden var det naturliga valet för oss. Det ger oss möjlighet att producera större volymer med ännu högre kvalitet, säger företagets ägare och vd Tomas Jonsson.

Nyligen lämnade grip nummer 25 000 fabriksgolvet sedan företagets etablering 1994. Jubileumsgripen – en 255 kg tung 035 som lastar fem ton – sticker onekligen ut bland sina motsvarigheter med sin gyllene färgsättning och sitt pris. Enligt tillverkaren såldes den till samma pris som när företaget grundades.

Av produktionen skickas runt 65 procent av de tillverkade redskapen till andra länder, men guldgripen landade nästgårds, hos H Norgrens Entreprenad, verksamt i södra Hälsingland.

Enligt Mikael Frimodig, försäljningschef på Ecolog, blir det allt större efterfrågan på HSP Gripens produkter. Att företaget dessutom lyckades lägga ordern på jubileumsmaskinen togs emot med mycket glädje.

Nu blev det ju stor spänning även hos oss då vi inte visste vilken säljare som skulle sälja just den skotare som matchade ”guldgripen”. Men redan efter ett par dagar kom beställningen på en 574F som dessutom skulle levereras här på hemmaplan hos entreprenören Henrik Norgren som köper sin andra 574F på kort tid, säger Mikael Frimodig.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125