23948sdkhjf

Ramirent fixar plats för vaccinering

Är det svårt att hitta plats för de vaccinationer som ska stoppa covid-19-pandemin? Ramirent lovar leverans av vaccinationsanpassade bodar inom en vecka.

Maskinuthyraren Ramirent har mer än 9 000 bodar och vagnar i sitt sortiment. Dessa ska lätt kunna skräddarsys för vaccinationsmottagningar runt om i landet. Bodarna kan anpassas efter mottagningens behov av avgränsade utrymmen, ventilation samt in- och utgång på olika sidor så att besökare inte behöver mötas i onödan. I sortimentet finns vid behov även avspärrningsmaterial, värmare och luftrenare.

Det här är vårt sätt att bidra i den svåra situation Sverige och Europa just nu befinner sig i. Vi är redo att leverera vaccinationsbodar om behovet finns och kan ha bodarna driftklara på en vecka, säger Samuel Augsburger, försäljningschef på Ramirent i Sverige.

Företaget har sedan i somras haft liknande bodar uppställda för provtagning av covid-19, på flera orter runt om i landet, bland annat i Dalarna, Uppsala, Östersund och Umeå. Just nu sker förberedelser för att möta skidturismen i Sälen, med flera provtagningsbodar uppställda kring skidanläggningarna. Liknande lösningar har, enligt företaget, även etablerats på flera orter runt om i Europa.

– Bodarna har visat sig fungera utmärkt för provtagning och de går lätt att bygga om så de även passar för vaccinering. I de fall regionerna har svårt att hitta lokaler för att köra igång vaccineringen, känns det bra att vi kan stötta med det vi har att erbjuda för att skynda på processen, säger Samuel Augsburger.

Dessa lösningar erbjuds nu till Sveriges regioner till ett pris som utlovas vara kraftigt reducerat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079