23948sdkhjf

Thomas Betong växer i Polen

Göteborgsbaserade Thomas Concrete Group förvärvar Sollebrunns Betongelement och blir i och med förvärvet även största aktieägare (35,48 procent) i polska Scanbet Sp som utvecklar och producerar prefabricerad betong.

Det här är en viktig affär som utökar vårt erbjudande inom prefabricerade betongprodukter. Det är ytterligare ett steg i vår långsiktiga strategi att fortsätta utveckla och stärka oss som koncern, säger Hans Karlander, vd och koncernchef för Thomas Concrete Group.

Ägarskiftet är planerat till 1 mars 2021 då Sollebrunns Betongelement blir ett helägt dotterbolag till Thomas Concrete Group. Sollebrunns Betongelement grundades 1996 och är en stomleverantör som årligen tillverkar cirka 10 000 betongelement. Bolaget har 80 medarbetare i Sverige och omsätter årligen cirka 200 miljoner kronor.

För oss var det viktigt att sälja till en aktör som långsiktigt vill utveckla verksamheten i Sollebrunn. De vill samtidigt förnya och förbättra betongbranschen, vilket vi ser som mycket positivt, säger Lennart Pehrsson, styrelseordförande i Sollebrunns Betongelement.

Thomas Concrete Group grundades 1955 och driver efter det senaste förvärvet 156 anläggningar för fabriksbetong samt fyra fabriker för prefab-produkter i Sverige, Tyskland, Polen, Norge och USA. Sollebrunns Betongelement fokuserar på prefabricerade betongelement, vilket kompletterar koncernens befintliga struktur i Sverige och Polen.

Ett stort behov av nya bostäder och infrastruktur i såväl Sverige som i andra delar av norra Europa ger stora förhoppningar om fortsatt växande marknader. Omfattande nybyggnadsinvesteringar i kombination med dagens klimatutmaningar gör det samtidigt allt viktigare för branschen att röra sig i en hållbar riktning, vilket, med Thomas Betongs synsätt, innebär betong.

Med sin långa livscykel är betong ett viktigt material för att uppnå ett hållbart samhällsbyggande. Genom förvärvet får vi ännu större möjligheter att utveckla vår verksamhet och vårt kunderbjudande, men också att påverka branschen mot ett mer hållbart och resurseffektivt byggande, säger Hans Karlander.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079