23948sdkhjf

Bergsprängare stärker Bellman

Bellman har bockat av ytterligare ett namn på inköpslistan. Den här gången är det Kalmarbaserade Losshållningsbolaget med verksamhet inom bergtäkter och anläggning.

Nyligen förvärvade Bellman Group Göteborgsbaserade Ivarsson Entreprenad. Nu stärks företagets ställning i södra och västra Sverige ytterligare genom förvärvet av Losshållningsbolaget som från sin bas i Kalmar också har klara ambitioner att växa i bland annat Göteborgsregionen.

Losshållningsbolaget har sin huvudsakliga verksamhet inom sprängning i bergtäkter samt kompletterande entreprenadverksamhet. Omsättningen för 2020 förväntas landa kring 30 miljoner kronor med cirka tio medarbetare, vilket kompletteras med inhyrd personal vid behov.

Verksamheten har vuxit stadigt sedan starten 2017 och i ambitionen att expandera verksamheten ytterligare kan de nya ägarna få en betydelsefull roll.

– Den fördel det medför att tillhöra en större organisation med stabil finansiell ställning och med ett - som i det här fallet - unikt helhetserbjudande riktat till bygg- och anläggningsbranschen, kommer att gynna Losshållningsbolaget och den expansion vi ser framför oss, säger Fredrik Persson, en av Losshållningsbolagets delägare.

Losshållningsbolaget har sedan tidigare väl etablerade relationer med Bellman Group.

– Losshållningsbolaget och Uppländska Bergborrning, som också är ett dotterbolag till Bellman Group, känner varandra väl och har samarbetat i ett antal projekt. Genom förvärvet stärks vårt helhetserbjudande till bygg och anläggningsbolag i Sydsverige och Göteborg ytterligare. Göteborgsområdet och Västlänken är sådana projekt där vi ser att vårt helhetserbjudande är särskilt eftertraktat av flera kunder, vilket är mycket glädjande, säger Håkan Lind, vd för Bellman Group.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109