23948sdkhjf

Ledare: Nu står hoppet till 2021

Politiskt käbbel om om hur problemen ska lösas underlättar inte kampen mot coronaviruset.

När 2019 summerades var det uppenbart att året varit omtumlande på många sätt, med otaliga kriser i samhällsapparaten och kraftigt minskad bostadsproduktion.

Så kom 2020, ett år som snabbt gav ett helt nytt perspektiv på 2019. Covid-19-pandemin har förvandlat en hel planet till ett enda stort frågetecken. Ingen kan längre förutse hur framtiden kommer att se ut. Politiskt käbbel om hur problemen ska lösas underlättar inte kampen mot coronaviruset.

På vår svenska hemmaplan har LAS-frågan visat hur liten respekt en del LO-anslutna fackförbund och Vänsterpartiet har för demokrati. En stor majoritet av Sveriges fackligt anslutna arbetstagare tillhör organisationer som stöder det lagda förslaget. Att Vänsterpartiet ser majoritetens inställning som skäl att avsätta regeringen visar inget annat än förakt för demokratiska principer.

Då kan det i och för sig kännas tryggt att i varje fall Byggnads håller ställningarna som ”världens starkaste fackförening”. Inte ens i ett samhälle som lider svårt av coronavirusets härjningar frångås principen att avtalsförhandlingar ska ske under strejkhot.

Inte blir situationen ljusare av den fars som spelats upp av USA:s president sedan han i höstens val fått sparken av det amerikanska folket. Här fanns en chans att återställa det internationella förtroendet för världens mäktigaste nation. I stället ägnas tid, kraft och pengar för att undergräva förtroendet för landets demokratiska apparat.

När årets sista Leveranstidningen Entreprenad på papper nu möter läsarna är det med en stark förhoppning om att vi under 2021 får en lösning på covid-19-pandemin och att demokratiska krafter kan förpassa de despoter som påverkar många länder ner i glömskan.

Nästa pappersutgåva landar i brevlådorna 4 februari. Till dess kan ni följa nyhetsflödet på vår hemsida och via våra nyhetsbrev.

Tills vi möts igen vill jag rikta ett stort tack till läsare, annonsörer, samarbetspartners och medarbetare för det gångna året.

Artikeln är en del av vårt tema om Ledare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078