23948sdkhjf

Skogsmässa senareläggs

Osäkerheten kring covid-19-pandemin gör att även den nya skogsmaskinsmässan Swedish Forestry Expo flyttas fram till 2022.

Efter att ha nått stora framgångar med Svenska Maskinmässan, som arrangerats på Solvalla med start 2016, planerade branschorganisationen Maskinleverantörerna att etablera en liknande mässa för skogsmaskiner. Tanken var att Swedish Forestry Expo skulle premiär på Solvalla i juni 2021, men den flyttas nu fram till 28-30 april 2022.

Inte minst inför en premiär krävs god planering och framförhållning, något som arrangerande Maskinleverantörerna och At Event Sweden inte anser vara möjligt att uppnå på grund av osäkerheten kring covid-19-pandemin. Därför har man valt att inte skjuta på beslutet ytterligare, utan väljer att flytta fram mässan till 2022.

Den besvärliga situationen med viruspandemin sätter verksamheten på prov för väldigt många företag. Vi på Maskinleverantörerna är mycket måna om att ingen ska drabbas av pandemin och vi har därför gemensamt beslutat att flytta fram mässan till april 2022. I allt elände så är vi mycket glada över att vi kan spika ett säkert datum för vårt mässarrangemang och vi är säkra på att våra mässbesökare längtar efter att återgå till vanliga kontakter med våra medlemmar. Från vårt håll känns det mycket roligt att få köra vår mässa och vi lovar att vi kommer att satsa 110 procent i april 2022, säger Maskinleverantörernas vd Björn Bäckström.

Samma uppfattning har Anders Gustafson, vd på Eco Log och ordförande i Maskinleverantörernas skogssektion.

Vi har arbetat med planerna för mässan under lång tid för att kunna ge kunderna en unik och riktigt bra mässa. Konceptet på Solvalla ger kunderna möjlighet att besöka utställarna flera gånger under ett och samma besök. Vidare så känns det bra att erbjuda kunderna ett koncept helt fokuserat på professionellt skogsbruk. Tyvärr måste vi på grund av den rådande pandemin nu flytta genomförandet, men vi ser nu fram emot att få arrangera mässan utan restriktioner, säger Anders Gustafson.

Beslutet ska inte påverka Svenska Maskinmässan som räknar med att köra som planerat 2-4 juni 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08