23948sdkhjf

Från isolering till brandskydd

Mats Björs lämnar vd-jobbet i Swedisol för att i juni 2021 tillträda som generalsekreterare i Brandskyddsföreningen.

För att lyckas i denna roll krävs en långsiktighet, ett lösningsorienterat arbetssätt samt förmågan att skapa goda relationer, egenskaper som Mats Björs har, säger Åke Jacobsson, styrelseordförande i Brandskyddsföreningen.

Mats Björs har arbetat som vd i flera olika typer av organisationer och kommer närmast från rollen som vd på Swedisol, en branschorganisation som företräder mineralullsindustrin i Sverige.

Med i bagaget finns också erfarenhet av att bedriva samhällsviktiga uppdrag, något som kommer väl till pass i Brandskyddsföreningens arbete med att lyfta brandsäkerhetsfrågorna i samhället, både nationellt och internationellt genom bland annat Confederation of Fire Protection Associations Europe (CFPA).

I generalsekreterarens uppdrag ingår att svara för opinionsbildning, medlemsrelationer, samordning av de lokala föreningarna och utveckling av den ideella verksamheten samt att vara ledamot i insamlingsstiftelsen Brandforsks styrelse.

Enligt planerna kommer han att fortsätta arbeta för Swedisol – där han arbetat de senaste fem åren – till tionde juni 2021. Med start i januari kommer han dock att arbeta en dag i veckan på Brandskyddsföreningen med uppdraget att genomföra en övergripande omvärldsanalys med målet att belysa den roll föreningen har i samhället i dag och hur organisationen upplevs av externa intressenter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078