23948sdkhjf

Zeppelin fyller på med kraft

Zeppelin, som representerar Caterpillar i bland annat Sverige, förvärvar samtliga aktier i Energyst Rental Solutions verksamheter i Sverige och Tyskland från och med 7 januari 2021. Därmed kompletteras den svenska verksamheten med hyrlösningar för kraftförsörjning och temperaturkontroll.

När Zeppelin tog över Cat-agenturerna i Sverige,Danmark och Grönland från Pon uppstod också förändringar i andra delar av verksamheten – bland annat i Energyst med många års erfarenhet av uthyrning inom kraftproduktion och luftkonditioneringsteknik, vilket ofta levereras som skräddarsydda och nyckelfärdiga anläggningar.

Energysts verksamhet har delats in i fyra geografiskt baserade organisationer där Zeppelin väljer att ta över Tyskland och Sverige. Förvärvet berör drygt 40 anställda i sex städer, bland annat Göteborg och Stockholm.

För oss är Energys expertis och utbudet av tjänster och produkter ett komplement till det vi i dag kan erbjuda på den svenska marknaden, säger Andreas Hendrix, styrelsemedlem i Zeppelin Sverige.

Enligt företaget kan de svenska kunderna räkna med stora förbättringar genom den nya landsbaserade organisationen. Den utlovas bidra till större fokus, närhet och service med lokal förankring, vilket förstärks genom det nätverk som redan finns etablerat i Sverige.

Transaktionen har ännu inte fått godkännande från berörda instanser, men när så sker är planerna att, i varje fall tills vidare, driva verksamheten vidare under det etablerade namnet Energyst Rental Solutions.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11