23948sdkhjf

Epiroc förvärvar mjukvarubolag

Epiroc har tecknat avtal om att förvärva Mine RP, ett mjukvarubolag specialiserat på att öka produktiviteten för gruvor genom att integrera planering, utförande och analys.

Detta förvärv passar väl in i vårt fokus på att stödja gruvbolag på deras digitaliseringsresa. Kombinationen av Mine RP:s plattformskapacitet med Epirocs digitala lösningar, partners och globala närvaro har potentialen att transformera hur gruvor drivs, säger Helena Hedblom, Epirocs vd och koncernchef.

Mine RP är en högkvalitativ mjukvaruleverantör med stor erfarenhet av att koppla samman gruvdriften från början till slut, och tillsammans kommer vi att fortsätta göra gruvkundernas verksamhet smartare, säkrare och effektivare.

Företaget tillhandahåller en mjukvaruplattformslösning som integrerar teknisk gruvdata och annan information som maskindata och affärssystem. Primär målgrupp är stora och medelstora gruvor globalt som har ambitionen att stärka och optimera effektiviteten.

Mine RP har kontor i Sydafrika, Kanada, Australien och Chile. Med cirka 200 anställda hade företaget intäkter på motsvarande 135 miljoner kronor för den tolvmånadersperiod som avslutades vid senaste halvårsskifte.

Förhoppningen är att förvärvet, efter konkurrensmyndigheters godkännande, ska kunna slutföras under årets första halvår. I säljargruppen ingår det Kanadabaserade internationella gruvbolaget Dundee Precious Metals.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109