23948sdkhjf

Infranord förvärvar i Norge

Infranord förvärvar 67 procent av aktierna i det norska signalteknikbolaget Pro Rail med sju anställda och har option på att köpa resten av bolaget.

Förvärvet av Pro Rail är ett strategiskt viktigt steg för att stärka Infranords position inom digitalisering och proaktivt underhåll. Med Pro Rails spetskompetens inom signal och projektledning har vi möjlighet att leverera ett bättre erbjudande till våra kunder för att bygga och underhålla framtidens järnväg, säger Infranords vd Henrik Löfgren.

Tanken är att Pro Rail, som bildades 2010, ska drivas vidare som ett eget bolag inom Infranord och bygga vidare på den digitalisering och automationsförnyelse som pågår inom den nordiska järnvägen och tunnelbanan.

Aktivitetsnivån på den norska signalmarknaden kommer att förändras och öka avsevärt de kommande åren. Vi ser fram emot att bli en del av Infranord som en viktig och spännande marknadsanpassning och tror att vi tillsammans kommer att ha en bra position för att utveckla verksamheten inom signal och digitalisering i både Norge och Sverige, säger Espen Ulvmoen, styrelseledamot och en av Pro Rails huvudägare.

Enligt Rolf Roverud, administrerande direktör för Infranord Norge har företaget haft ett bra samarbete med Pro Rail AS i flera år.

Genom förvärvet stärker vi varandra och för Infranords del innebär det att vi säkrar viktig kompetens och ökar vår konkurrenskraft och tillväxt, säger han.

Pro Rail har väl etablerade internationella relationer. Bland annat är företaget aktivt inom European Rail Traffic Management Systems (ERTMS) för järnväg samt Communications Based Train Control (CBTC) för spårväg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Priser, kriser, besvikelser och glada miner på veckans lista!
Mäktigt bergrum lockade 4 000
Ny vd inom Sandvik-koncernen
Utsatta gripar ska få bättre skydd
Inga reservationspriser när maskinleverantören säljer delar av sitt lager
Nytt maskinföraravtal klart

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125