23948sdkhjf

Norconsult slår ihop norsk fältgeoteknik

För att stärka konkurrenskraften på den nordiska marknaden är Norconsults fältgeotekniska verksamhet i Fredrikstad och Molde sedan årsskiftet sammanslagna till ett nytt företag under namnet Norconsult Boreteknikk med Markus Mangsten som vd.

Norconsult har tidigare haft två team som utför markundersökningar i Norge, dels en avdelning i Molde och dels en filial till svenska Fältgeoteknik i Fredrikstad. Bedömningen är att sammanslagningen av de två norska verksamheterna, med sammantaget cirka 30 anställda, ska stärka koncernens konkurrenskraft på en nordisk marknad där antalet små och medelstora aktörer blir allt fler

Detta är helt i linje med Norconsults ambition att utöka sitt nordiska fotavtryck. Tillsammans kommer vi att skapa en av de största professionella miljöerna inom markundersökningar, säger företagets vd Markus Mangsten som varit vd för Fältgeoteknik AB sedan våren 2019.

Företaget kommer att vara ett norskt företag, helägt av Norconsult Group, men organiserat som ett oberoende företag under Fältgeoteknik AB.

Detta kommer att hjälpa till att säkra jobb och fortsatta uppdrag för våra medarbetare, säger Jo Sigurd Vold, kontorschef i Molde.

Daniel Johansson, chef för Fältgeoteknik i Fredrikstad, räknar med att den nya organisationen gör det möjligt att skapa något

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11