23948sdkhjf

Ny majoritetsägare för Gävlebyggare

Pierre Entreprenad i Gävle har hittat en ny majoritetsägare i Storskogen som fortsätter sin tillväxtresa inom bygg och entreprenad via förvärv.

I december avslutade Storskogen förra årets shoppingrunda i Stockholm genom förvärvet av MJ Contractor. Läs mer här.

Det nya året hann knappt börja innan Storskogen landade i Gävle för förvärv av aktiemajoriteten i Pierre Entreprenad som omsätter runt 180 miljoner kronor genom byggverksamhet, rivning, håltagning och industrigolv.

Pierre Entreprenad grundades 1959 av Claes Pierre och leds i dag av Fredrik Pierre med en inriktning som fortfarande är baserad på bygg- och entreprenadverksamhet.

– Pierre har haft en stark utveckling de senaste åren. Tillsammans med Storskogen ser jag fram emot att kunna växa och utöka vårt arbetsområde. Det är med blandande känslor då jag levt med Pierre under hela mitt liv. Samtidigt ser jag bara möjligheter med affären, för hela bolaget och alla anställda, säger Fredrik Pierre.

Bolaget kommer att ingå i Storskogens affärsområdet tjänster inom segmentet Entreprenad och infrastruktur, som Niclas Rundlöf Bolin ansvarar för.

Storskogen är en svensk privatägd företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och medelstora bolag, primärt i Sverige. I och med förvärvet av Pierre Entreprenad har företaget sedan starten 2012 samlat på sig en diversifierad bolagsportfölj innehållande 59 affärsenheter med en samlad omsättning kring tio miljarder kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078