23948sdkhjf

Verdane stärker ägandet i Bellman

35,8 procent blir 74,5 när Verdane mer än fördubblar sin aktieandel i Bellman Group. En omsättningstillväxt på 700 procent sedan 2016 och hopp om fortsatt utbyggnad av infrastrukturen ger starka argument för det ökade engagemanget.

Teamet på Bellman Group har under 2020 tagit ytterligare marknadsandelar som leverantör inom infrastruktursektorn. Med en omsättningstillväxt på över 700 procent sedan vi kom in som ägare 2016, är vi mycket glada över ett givande partnerskap och vi ser nu fram emot att bygga vidare på vår gemensamma tillväxtresa, säger Per Nordlander, Partner på Verdane.

Resterande aktier ägs fortsatt av delar av Bellman Groups management och styrelse.

Sedan vi bildade Bellman Group 2017 har Verdane varit ägare och aktiva i bolagets styrelse. Deras engagemang och support har varit väldigt värdefullt och att de nu tar ett större grepp om bolaget ser vi som väldigt positivt. Bellman Group är ett bolag med tydlig förvärvsstrategi i en bransch som till stor utsträckning drivs av investeringar i infrastrukturprojekt. Investeringar som historiskt har visat stor motståndskraft mot konjunkturnedgångar och som även har stått relativt opåverkade av pandemin. Att ha Verdane som huvudägare stärker våra möjligheter att fortsätta vidareutveckla koncernen, hitta rätt förvärvsobjekt och driva utvecklingen i branschen framåt, säger Håkan Lind, vd i Bellman Group.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078