23948sdkhjf

Sandvik delägare i mjukvarubolag

Sandvik har förvärvat en minoritetsandel av det privatägda mjukvarubolaget Oqton, en leverantör av AI-lösningar som kan medverka vid tillverkningsindustrins planering, optimering och automatisering av produktionsflöden.

− Den här investeringen är i linje med vår strategi att bredda vårt erbjudande inom digitala tillverkningslösningar, säger Stefan Widing, vd och koncernchef på Sandvik.

San Francisco-baserade Oqton grundades 2017 och tillhandahåller en molnbaserad plattform som lagrar och kopplar ihop data genom hela produktionskedjan, från design till produktion och logistik.

Enligt Sandvik handlar det om en öppen och agnostisk plattform som lagrar och kopplar ihop data genom hela produktionskedjan, från design till produktion och logistik. Sandviks bedömning är att modellen lämpar sig väl för agila produktionsenheter – det vill säga lättrörliga organisationer med ett minimum av byråkrati – och vid hantering av komplexa produktmixer. De stora fördelarna är lägre lagernivåer och förenklad leveranskedja.

Oqtons lösning bidrar till ökad effektivitet och automatisering inom tillverkningsindustrin. Vi är övertygade om att vårt samarbete med Oqton kommer att innebära fler möjligheter att identifiera ineffektivitet och förbättra produktiviteten längs med hela tillverkningskedjan. Vi delar en gemensam ambition att automatisera arbetsflöden och göra våra kunder mer effektiva, säger Mathias Johansson, chef för Design & Planning Automation inom Sandvik Manufacturing Solutions.

Oqton har cirka 60 medarbetare och tre R&D-center i Belgien, Danmark och Kina.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094