23948sdkhjf

Delvator stärker i Stockholm

Delvators tidigare servicepartner HVL Maskin i Arlandastad är sedan årsskiftet fusionerad in i Delvator, vilket stärker den svenska Hitachirepresentanten i Stockholmsregionen.

Just Stockholm är den region med störst marknad och vi har länge sett en stor potential att etablera en egen sälj- och servicedepå här. I och med förvärvet av vår servicepartner HVL Maskin har vi de rätta förutsättningarna på plats redan från start, säger Delvators eftermarknadschef Thomas Johnsson.

Kunderna kommer i princip att möta samma personal som tidigare med stor kunskap om maskinerna. Företaget lyfter dock fram några stora skillnader. Dels att kundernas inflytande förstärks i och med att Delvator får sin egen organisation på plats och därmed kommer närmare slutkunden. Dels blir det lättare än tidigare att skräddarsy de maskiner som säljs efter kundernas behov – bland annat för att reservdelslagret kommer att bli betydligt mer omfattande än tidigare, något som också kommer att korta vissa ledtider.

Företagets vd Jonas Coltén ser stora fördelar med etableringens geografiska position nära bland annat motorvägen mellan Stockholm och Uppsala.

Delvator är i ett expansivt skede och anläggningen i Stockholm lägger ytterligare en pusselbit i vår expansion. Norra Stockholm är perfekt läge dels för regionen, dels för närheten till Arlanda flygplats. Planen att på sikt utöka med fler servicetekniker och ökad kapacitet ligger i linje med den strategi vi har satt upp, säger Jonas Coltén som har goda förhoppningar om framtiden efter ett år som i stor utsträckning präglats av covid-19-pandemin.

Det positiva är att avslutningen blev bra med många nya tecknade maskinorder, vilket borgar för en bra start 2021, säger Jonas Coltén.

Ett tiotal grävmaskiner vid Delvators nya maskindepå i Arlandastad kan symbolisera företagets ökade satsning på Stockholmsregionen.

Foto: Derin Sunnesson

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094