23948sdkhjf

Tunga maskiner och sura beställare

Cat och Volvo samsas på veckans topplista, där hittar vi också kritiska uppdragsgivare, usla vägar och frågan om det stals fler eller färre maskiner under pandemiåret 2020. Med mera! Men vad klickades allra mest? Svaret finns här!

1: Skyller på entreprenörerna.

Mer än 2 000 strömavbrott i Eons elnät under förra året orsakades av elkablar som skadats i samband med grävarbete. I mer än hälften av fallen hade entreprenören inte ens brytt sig om att kontrollera om det fanns kablar i marken, enligt företaget . Läs mer här!

2: Spänd väntan.

Den första svenska ordern är redan lagd på Volvos helt nya grävmaskin och Swecon hoppas på många fler. –  Intresset har redan överträffat vår förväntan Läs mer här!

4. Usla svenska vägar.

Transportföretagen skräder inte orden om det statliga svenska vägnätet – och kräver att mer pengar läggs på underhåll. Läs mer här!

4: Tung trio på väg till Sverige.

Caterpillars tre tyngsta bandgrävare finns nu i Next Generation. – Det går redan nu att beställa de nya maskinerna och de första enheterna är redan på väg till Sverige. Läs mer här!

5: Bråttom på Biltemabygget.

Renta etablerade i ett enda huj.  Läs mer här!

6: Stölderna minskar.

Antalet efterlysta entreprenadmaskiner, redskap och traktorer minskade med elva procent under 2020 jämfört med 2019. Anledningen tros vara stängda gränser i samband med pandemin under delar av året. Läs mer här!

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.064