23948sdkhjf

Säkrare lyft målet för ny kurs

I mars blir det premiär för Ramirents utbildning ”Säkrare lyft”, som tagits fram för att bidra till säkrare arbetsplatser för personer som jobbar med olika typer av lyftredskap.

Missförstånd eller otydligheter mellan de som jobbar på marken och kranföraren som sitter uppe i luften leder allt för ofta till bland annat klämskador. Till det kommer olyckor som inträffar på grund av tappad last, felaktiga kopplingar eller okunskap om hur vikt och utformning påverkar hur lasten beter sig.

Nu erbjuder Ramirent en utbildning som ska ge grundläggande kunskap i hur man genomför en lyftoperation säkert och effektivt. Kursen innehåller även praktiska moment och deltagarna får bland annat lära sig att koppla och använda lyftredskap och dirigera en kran på ett sätt som minimerar risken för skador på människor och material.

Kursen vänder sig i första hand till personer som ska koppla last med lyftredskap eller dirigera en lyftanordning, men är även värdefull för andra som jobbar med lyftarbeten där olika typer av byggkranar används, säger Lars Ölvestål, säljutvecklingschef på Ramirent.

När vi nu adderar praktiska övningar till vår tidigare teoretiska kurs, blir det tydligare för deltagarna vad som faktiskt kan hända när man jobbar med olika typer av lyftredskap, säger Lars Ölvestål.

Kursen genomförs under en dag och avslutas med ett praktiskt och teoretiskt test. Deltagare som klarat testerna kan få sitt utbildningsbevis registrerat på sitt ID06. Första utbildningstillfället är 24 mars i år och ingår i Ramirentskolans utbud av totalt cirka 25 kravutbildningar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.098