23948sdkhjf

Hon blir ny vd på Sh bygg

Första vd:n utanför familjen tillträder –  en vd som dessutom kommer från en helt annan bransch. – Bygg kan vi redan, vi letade efter andra kompetenser.

I maj i år ersätter Dalia Ramzi Lars Svensson som vd för Sh bygg, sten och anläggning AB i Uppsala.

– Jag är mycket stolt över att kunna presentera Dalia Ramzi som ny vd för Sh bygg säger nuvarande vd Lars Svensson, i ett pressmeddelande.

Han tillägger att rekryteringen innebär att företaget, som är nästan 100 år gammalt, för första gången får en vd som inte tillhör familjen.

–  Farfar Sven Heribert grundade företaget 1923. Därefter har min pappa Rune och min bror Janne varit vd, och jag tillträdde 2002. Jag är även stolt över mig själv som vågar släppa taget och lämna över till någon annan, säger Lars Svensson, som dock inte kommer att lämna verksamheten –  han blir i stället vd för Sh bygg-koncernen.

Dalia Ramzi kommer närmast från facility managementbolaget Alliance+ där hon varit både vice vd och, sedan 2018, vd.

Tidigare har hon haft flera olika chefsposter i  Coor Service Management, hon har också arbetat som controller hos Skanska Facilities Management.

Enligt Sh Bygg har det varit ett medvetet val att välja en person som inte kommer från byggbranschen.

– Bygg kan vi redan, vi letade efter andra kompetenser; någon som tänker nytt, jobbar utifrån värdegrunder, har ett modernt sätt att jobba med ledarskap, får medarbetarna att växa och kan leda företaget i med- och motvind.

Lars Svensson uppger att han känner sig trygg i att lämna över till Dalia Ramzi

–  Utöver hennes imponerande meriter är hon en ledare som förstår vikten av att arbeta nära verksamheten vilket är något som skapar laganda, närhet och förtroende. Vår nya vd har den kompetens och personlighet som behövs för att föra företaget vidare framåt – vi har funnits i 100 år och vår ambition är att finnas i minst 100 år till, säger Lars Svensson.

Dalia Ramzi å sin sida säger att det känns spännande att byta bransch och att Sh bygg är ett välskött företag med ett genuint intresse för sina medarbetare.

–  Företaget har en spännande resa framför sig med fokus på tillväxt samtidigt som det är viktigt att kulturen i företaget inte går förlorad. Jag ser ett genuint intresse för medarbetarutveckling och hållbarhetsfrågor inom företaget och en stor potential i att utvecklas inom båda dessa områden. Att få vara med och leda bolaget på denna resa ser jag som ett mycket spännande uppdrag.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094