23948sdkhjf

Rentaljätte etablerar i Frihamnen

Norra Djurgårdsstaden i Stockholm är med planer på minst 12 000 nya bostäder och 35 000 arbetsplatser ett av Europas större pågående stadsutvecklingsprojekt. Därför öppnar Ramirent i dag, 22 februari, sitt 14:e kundcenter i Stockholmsregionen i området.

I och med att Stockholmsområdets nya logistiknav – Stockholm Norvik hamn – öppnat i Nynäshamn har verksamhet i centralt belägna Frihamnen kunnat avslutas och bereda mer plats för det gigantiska stadsutvecklingsprojekt som kallas Norra Djurgårdsstaden.

Sammantaget handlar hela projektet om minst 12 000 bostäder och 35 000 arbetsplatser, varav Frihamnen utgör en väsentlig del. Planerna attraherar rentalföretaget Ramirent som i dag, 22 februari, smygöppnar ett kundcenter i området för att kunna vara helt iordningställt 1 mars.

Vi etablerar oss mitt i ett stort nybyggnadsområde, som kommer att hålla på i minst tio år framöver. Bara i Frihamnen planeras det för 1 700 bostäder och omkring 4 000 arbetsplatser, säger Nicklas Häggström, distriktschef för Ramirent region Stockholm.

Företagets bedömning är att etableringen kommer att spela en väsentlig roll för byggverksamheten i en tid då allt större krav ställs på såväl fungerande logistik som långsiktig hållbarhet. Färre och kortare transporter till och från en aktör placerat ”mitt smeten” kan då bli ett starkt konkurrensmedel.

Platsens centrala läge gör att etableringen också förväntas serva stora delar av centrala Stockholm och Lidingö. Ramirent lovar att depån ska erbjuda hela utbudet av byggmaskiner, säkerhetsutrustning och lättmetallställningar. Övrigt sortiment, som liftar och anläggningsmaskiner, kan beställas vid behov.

– Vi startar med två innesäljare och en kundcenterchef, men är beredda att skala upp, när nybyggandet runt omkring oss tar fart, säger kundcenterchef Sandra Björklund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.068