23948sdkhjf

Mählers snöröjer på Grönland

Tre diagonalplogar från Mählers ska i fortsättningen hålla snön borta från Grönlands flygplatser. Samtidigt har även Scania fått in en fot hos statliga Mittarfeqarfiit (Grönlands lufthamn).

När Mittarfeqarfiit nyligen upphandlade en ny lastbil till flygfältet i Sisimiut föll valet på en Scania P 360 XT 4X4. Med lastbilen levererades Mählers flygfältsplog DP55, en bjässe med 5,5 meters plogbredd och försedd med företagets frontfäste och styrsystem MC2B.

Mittarfeqarfiit har tidigare kört med andra märken så det känns extra bra att vi nu fått komma in med en Scania där. En av faktorerna till bytet av märke på lastbilar var att Stiholt har levererat många Scania-lastbilar till Grönland genom åren och med detta upparbetat en hög servicegrad på eftermarknaden. Mählers plog var dock det självklara valet då både de och vi har goda erfarenheter av deras produkter, säger Henrik Steffensen, verkstadschef hos den danska Scania-återförsäljaren I M Stiholt.

Stiholt säljer alla typer av fordon och kunderna är allt från enbilsåkare upp till företag med 20 lastbilar.

Vi har sålt lastbilar till hela Grönland under de senaste 35 åren och jag har rest till kunder där de senaste 21 åren. Vi ser nu fram emot fortsatt expansion på Grönland och hoppas naturligtvis få sälja flera Scania med Mählers plogar till Grönland, säger Henrik Steffensen.

För Mählers del har ytterligare två plogar av samma typ nyligen levererats till Grönland. Diagonalplogen DP55 är med sin bredd på 5,5 meter speciellt byggd för att röja snö på flygfält och andra stora ytor där det krävs snabba insatser.

Förutom bredden så var även säkerhetsfaktorn en viktig del vid valet av plog. Bland annat är de utrustade med stålhållare av säkerhetstyp som utlöses vid påkörning av uppstickande hinder. Plogen kan väljas med hjul alternativt slitskor.

 

Fakta

Mählers DP55 ”flygfältsplog”

  • Skärbredd (mm):                                    5 500
  • Minsta arbetsbredd (mm):                      4 390
  • Arbetsbredd 30° (mm):                           4 760
  •  Höjd höger (mm):                                   1 100
  • Höjd vänster (mm):                                 1 100
  • Slitstål (st):                                                     6
  • Slitstål längd (mm):                                    915
  • Vridning (°):                                                  37
  • Totalvikt (kg):                                            1 340
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125