23948sdkhjf

Ola Serneke avgår som vd

Ola Sernekes medverkan under pseudonym i diskussionsforum på internet har nu resulterat i att han med omedelbar verkan lämnar rollen som vd och koncernchef i Serneke Group och sin post i företagets styrelse.

Den omdebatterade chattverksamheten gör nu att Ola Serneke lämnar sina uppdrag som vd och styrelseledamot i det bolag som han själv grundade och fortfarande är huvudägare i. Han fortsätter dock som ansvarig för bolagets större projekt inom stadsutveckling i sin roll som vd för Serneke Invest.

Denna lösning tror jag är den riktiga vägen framåt. Jag är medveten om att jag handlat på ett sätt som påverkat mångas syn på mig och vårt bolag negativt. Jag har i det här avseendet inte levt upp till den värdegrund som är så viktig för bolaget, och jag har brustit i att vara en bra förebild. Med denna förändring kommer jag att ha ett mer fokuserat uppdrag där jag kan använda mina styrkor för att fortsätta skapa värde för både samhället, bolaget och aktieägare, säger Ola Serneke.

I ett pressmeddelande betonar företaget att den externa granskning som gjorts visar att inget brott mot reglementen har skett men att agerandet är uttryck för dåligt omdöme.

Även om granskningen visar att Ola inte begått några lagöverträdelser så har hans agerande påverkat förtroendet för bolaget och honom själv negativt. Med de utmaningar bolaget står inför medför förändringen att vi nu kan fortsätta fokusera på att utveckla ett starkare bolag, där lönsamhet och stabilitet är prioriterade områden, säger Jan C Johansson, styrelseordförande i Serneke Group.

Michael Berglin, vice vd i Serneke Group, har utsetts till tillförordnad vd och koncernchef.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.25