23948sdkhjf

Ny pump för dammkontroll

Amas Svenska lanserar en ny högtryckspump, särskilt framtagen för dammbindning: Dynaset HPW160.

Pumpen ingår i HPW-Dust Dynasets produktfamilj för dammbindning i exempelvis rivnings- och gruvindustrin.

  Det mest uppenbara som skiljer sig från andra HPW-modeller är effekten. Denna pump producerar 160 bars tryck och ett flöde på 18 l/min. En av de största skillnaderna är den helt nya kolvmodellen. Den nya kolvmodellen för dessa pumpar har gjort dem extremt kompakta då konstruktionen har kunnat förenklats, säger Vilgot Mäntynen försäljningschef för Dynasets vattenpumpar på AMAS Svenska AB, i ett pressmeddelande.

Pumpen är tänkt för dammbindning, till exempel vid rengöring av gator och vägar, och till små pulveriserare och borriggar.

HPW160 är 110 millimeter hög, 210 millimeter bred och 100 millimeter lång – och därmed minst i HPW-serien.

Trots att den är liten ska det ändå vara bra klös i pumpen lovar Amas – HPW160 har en total effekt på 4,8 kW och ska därför klå de de flesta elektriska varianterna, hävdar företaget.

Dynaset HPW160 finns i tre versioner; en basmodell utan ytterligare ventiler, en modell försedd med en vattenavlastningsventil (som gör det möjligt att använda pumpen som högtryckstvätt), samt VR-PA-modellen, som är försedd med en speciell ventil som uppges säkerställa att hydrauloljeflödet inte överstiger det inställda värdet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095