23948sdkhjf

Anlägger ny VA-infrastruktur

Nu går om- och tillbyggnaden av Kristianstad kommuns centrala reningsverk in i nästa fas. I våras påbörjades markarbetet av NCC och nu avropas den största delen av projektet, byggnationen av själva avloppsreningsverket.

Kristianstads tillväxt förutsätter att infrastrukturen anpassas. Bland annat måste avloppshanteringen dimensioneras upp. Därför byggs Kristianstads centrala reningsverk om och ut.

2017 tecknade NCC och Kristianstads kommun ett samverkansavtal för utbyggnaden. 

– Projektet görs i samverkan med Kristianstads kommun och vi har nu kommit överens om omfattningen för nästa del i arbetet och tecknat entreprenadavtal. Tillsammans kommer vi att bygga en kostnadseffektiv anläggning och vi ser fram emot vårt fortsatta samarbete, säger Kenneth Nilsson, affärsområdeschef, NCC Infrastructure.

Det blir i princip ett helt nytt reningsverk med den senaste tekniken, bland annat biologisk rening med membran. NCC har erfarenhet av att anlägga och förnya VA-infrastruktur. I specialistenheten Vatten och Miljöteknik samlas kompetens för hela VA-processen och därmed att bygga och installera nyckelfärdiga vattenverk och avloppsverk.

– Kristianstads nya centrala reningsverk kommer att byggas bredvid det gamla, vilket är en stor teknisk fördel. När anläggningen tas i drift 2024 kommer det vara ett modernt reningsverk byggt för många år framöver, säger Kenneth Nilsson.

Ordervärdet uppgår till cirka 360 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109