23948sdkhjf

Friidrottsarena byggs på Hisingen

Våren 2022 ska äntligen Hisingen få en ny arena för friidrott som ersättning för den arena som avvecklades i samband med byggandet av Bravidararenan 2014.

Den nya arenan, som placeras i stadsdelen Björlanda, byggs av Betonmast Göteborg för cirka 47 miljoner kronor. Beställare är idrotts- och föreningsförvaltningen i Göteborgs Stad som får en anläggning som rymmer 500 läktarplatser, domartorn, omklädningshus, förråd samt ytor och banor för olika friidrottsgrenar.

Totalt rör det sig om en yta på drygt 55 000 kvadratmeter, inklusive parkeringsytor. Utkastpunkter för spjut och diskus kommer att placeras på säkert avstånd från närliggande trafikled. Även belysningen utformas och riktas för att inte störa omgivningen eller blända bilister på vägen.

Framför allt för de boende på Hisingen innebär det en stor skillnad för friidrottsintresserade och skolungdom. I dag förläggs exempelvis obligatoriska idrottsdagar till Slottsskogsvallen, Mölndal eller Angered.

Den här idrottsanläggningen kommer att användas av såväl föreningar som skolor och bidra till ökad fysisk aktivitet för barn och unga i Göteborg. Under de närmsta åren kommer flera tillskott till vårt utbud av idrottsanläggningar, säger Magnus Berntsson, ordförande i idrotts- och föreningsnämnden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094