23948sdkhjf

BDX sköter Norrlandsvägar

BDX ska under de kommande fyra åren, med option på ytterligare två år, sköta basunderhållet av vägar i driftområdena Boden och Skellefteå Norra. Uppdragen är sammanlagt värda närmare 380 miljoner kronor.

I Skellefteå rör det sig om basunderhåll av 929 kilometer allmänna vägar där BDX vintertid ska sköta bland annat snöröjning och halkbekämpning. Under sommaren blir det i stället underhåll av asfaltbelagda vägar och grusvägar. I Boden handlar det om 841 kilometer allmänna vägar.

– Vinterväghållningen är oerhört viktig att den fungerar. Framkomligheten är viktig för alla företag i området och samtidigt ska människor kunna ta sig till exempelvis arbetet och skolan. Och detta oavsett vilket väder som råder, säger Magnus Ranneberg, affärschef väg på BDX Företagen.

– Detta är en viktig pusselbit i vår långsiktiga strategi där vi har en bra bas att stå på under lång tid framöver. Vi kommer att fortsätta utveckla vårt arbetssätt och utnyttja den geografiska närheten mellan basområdena i Luleå, Boden och Skellefteå för att finna synergier, gemensamma arbetssätt, ökad lönsamhet och konkurrenskraft.

Läs mer om: BDX
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125