23948sdkhjf

Volvo satsar på testområde för framtidens teknik

Hållbar kraft, uppkoppling och autonoma lösningar står i fokus för ett helt nytt test- och demonstrationsområde som börjat byggas vid Volvo Customer Center i Eskilstuna.

Senast i höst ska det 66 000 kvadratmeter stora och inhägnade innovationsområdet öppnas med faciliteter som en väg för eldrivna, automatiserade och fjärrstyrda maskiner med laddningsinfrastruktur och 5G-anslutning, en byggnad med kontrollrum och utbildningslokaler, en läktare för kunder och ett utbildningsområde för de så kallade assistfunktioner som ingår i företagets teknikplattform Co-Pilot.

Ett huvudmål för utvecklingsarbetet är den autonoma transportlösningen Tara från Volvo Autonomous Solutions, en lösning som är utvecklad för avgränsade arbetsplatser, som stenbrott eller gruvor. Ett exempel är Electric Site som företaget testade i Göteborg tillsammans med Skanska. Läs mer här.

Och här.

Läs mer om Volvos autonomisatsning här

– Vi är glada över att kunna demonstrera vår kompletta Tara-lösning för våra kunder, inklusive hur vi etablerar och driver arbetsplatsen, hur vi laddar och förvarar våra TA15 eldrivna autonoma dumprar och hur vi hanterar kontrollrummet och övervakningen – allt i en helt ny och toppmodern anläggning, säger Calle Skillsäter, teknisk specialist på uppkopplade maskiner på Volvo Autonomous Solutions.

Den inhägnade och säkra banan byggs för fjärrstyrda maskiner avsedda för arbete i stenbrott eller gruvor, med två riggar för fjärrkörning installerade i ett av kontrollrummen. I ett annat kontrollrum visas samtidigt i realtid hur företagets tjänster för drifttid och produktivitet kan minska kundernas totala ägandekostnad och storleken på verksamheten.

– Detta är en viktig strategisk investering för hela Volvokoncernen. Vi ser fram emot att välkomna besökare till denna anläggning i världsklass och låta dem uppleva exakt hur vi bygger framtiden, säger Carl Slotte, chef för försäljningsregion Europa & International på Volvo CE.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11