23948sdkhjf

Bodetablering modell större

1 300 rum fördelade över 30 000 kvadratmeter. Det är omfattningen på den etablering av tillfälliga lokaler som planeras vid Rødbyhavn inför byggandet av förbindelsen över Fehmarn Bält.

Tillsammans bygger vi anpassningsbara samhällen.” Det är något av slagord för Adapteo som bygger och hyr ut anpassningsbara lokaler. Nu får företaget verkligen en rejäl chans att leva upp till det som utlovas i och med den största order som hittills tagits hem av företaget.

Beställare är FLC Tunnel Group North som behöver en personaletablering, modell större, i Rødbyhavn inför byggandet av den fasta förbindelse som ska knyta samman Danmark med kontinenten.

Ordern som är värd motsvarande 170 miljoner kronor omfattar sammanlagt cirka 30 000 kvadratmeter lokaler som ska räcka till ungefär 1 300 rum. Uthyrningsperioden inleds i juni och beräknas fortgå till 2027.

Förbindelsen över Fehmarn Bält är ett av de största infrastrukturprojekten i Europa. Med sina 18 kilometer blir det världens längsta sänktunnel för bil- och tågtrafik. Etableringen av tillfälliga lokaler planeras för att skapa så tilltalande miljö som möjligt för den stora skara yrkesarbetare och tjänstemän som kommer att behövas på arbetsplatsen.

Etableringen kommer att befolkningsmässigt hamna i nivå med ett mindre samhälle. Bland annat ska den inrymma bostadsytor, reception, gym, rekreationslokaler, frisör, butik, omklädningsrum och ett professionellt kök med matsalar. Adapteo räknar med att leverera ungefär 30 procent av de önskade lokalerna under innevarande år.

Ansvarigt för konstruktion och byggande av den 18 kilometer långa sänktunneln är Femern Link Contractors, FLC, som är ett joint venture bildat av nio företag med erfarenhet av såväl stora infrastrukturprojekt som internationell verksamhet. Bland dessa företag finns danska Per Aarsleff.

Tillsammans med FLC har vi utvecklat och optimerat etableringens design för att tillgodose alla de dagliga behov som har föreskrivits av ägaren Fehmern AS, säger Mads Blom, vd för Adapteos danska bolag.

Philip Isell Lind af Hageby, vd för Adapteo Group, berättar att uppdraget är det största i företagets historia och kan dessutom glädjas åt att åtagandets komplexitet också inneburit ny kunskap och nya erfarenheter som kommer att bredda utbudet av lösningar tillgängliga för kunderna i framtiden.

Adapteo bildades genom en avknoppning från Cramo sommaren 2019.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078