23948sdkhjf

Utmärkelse till kvinnlig förebild

För att lyfta fram kvinnliga förebilder i byggbranschen och på sikt få fler att söka sig till branschen lanseras nu utmärkelsen Årets byggkvinna.

Vikten av förebilder för kvinnor i en traditionellt mansdominerad bransch kan inte överskattas. Genom att lyfta fram kvinnliga förebilder inspirerar vi kvinnor till att se sig själva göra en karriär inom byggsektorn. På så sätt arbetar vi även med frågor som rör kompetensförsörjning och säkerställer att vi är en attraktiv bransch, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd för bransch- och arbetsgivareorganisationen Byggföretagen.

Byggföretagen lanserar nu tillsammans med bygginspiratören och influencern Sandra Mobaraki, även kallad Byggsandra, utmärkelsen Årets byggkvinna.

Jag har jobbat med dessa frågor i snart tre år och kan inte nog understryka vikten av att visa att även byggsektorn är en bransch med och för kvinnor. Att ta det här steget med Byggföretagen känns väldigt kul, men även stort. Priset kommer att bli en scen där vi kan synliggöra all den kompetens som finns bland förebilderna, säger Sandra Mobaraki som också är grundare till byggbranschens kvinnor – ett av branschens snabbast växande kvinnliga nätverk.

Förhoppningen är att utmärkelsen ska bidra till en jämnare könsfördelning, vilket i förlängningen ska leda till en sundare och schysstare kultur på våra arbetsplatser.

Nominering kan göras via ett formulär på Byggföretagens hemsida fram till och med 22 mars .

Nomineringen ska uppmärksamma en kvinna som är en förebild och inspiratör inom bygg- och anläggningsbranschen. Det kan vara en person som har presterat extra bra inom sin yrkeskategori, som har gjort skillnad genom att ha förbättrat och vidareutvecklat en del av byggbranschen.

Därefter utses tre finalister följt av en avslutande röstningsomgång 7-16 april. Vinnaren presenteras på ett digitalt event 23 april.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094