23948sdkhjf

Peab Byggsystem organiserar om

Ökad efterfrågan inom stombyggnad gör att Peab Byggsystem nu möblerar om i affärssegmentet som delas in i två tydliga affärer – stomentreprenader och materialleveranser av prefab.

Peab Byggsystem genomförde torsdag 11 mars en omorganisation där de tre varumärkena Smidmek, Skandinaviska Byggelement och Lättklinkerbetong slås ihop till två bolag, Smidmek och Byggelement.

Smidmek uppför prefabricerade stommar i stål och betong samt kompletteringssmide och plåtarbeten. Byggelement erbjuder prefabricerade betongelement som fasader, innerväggar, trappor, skalväggar, plattbärlag, håldäck och balkonger.

Syftet med förändringarna är att skapa ett samlat erbjudande till kunderna så att de lättare kan beställa produkter och entreprenader från oss. Med denna renodlade och tydligare struktur blir det lättare att förstå vart i vår organisation de ska vända sig, säger Carl Rülcker, vd för Peab Byggsystem.

Inga personalnedskärningar planeras med anledning av omorganisationen. Tvärtom pågår rekrytering av personal för att möta ökad efterfrågan.

– Jag ser en fortsatt hög efterfrågan generellt. Just nu är våra orderböcker tecknade till motsvarande en årsproduktion. Inte minst ser vi ett stort intresse för våra produkter Eco-stomme och Eco-prefab som under början av 2021 har lanserats fullt ut, säger Carl Rülcker.

De nya produkterna innehåller betong där slagg från ståltillverkning delvis ersatt cement som bindemedel vilket ger en betydligt lägre klimatpåverkan.

Tillsammans med vår satsning på att transportera byggelement på järnväg får vi därigenom ett branschledande prefabkoncept vad gäller klimatbesparingar, hävdar Carl Rülcker.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094