23948sdkhjf

Digitalt verktyg för att underlätta redskapsinköpet

Vet du precis hur du vill att din skopa ska se ut? Har du höga krav på materialval, kvalitet och slitstyrka men vet inte vilken leverantör du ska vända dig till? Då är den nya kostnadsfria tjänsten Bucket Hub från SSAB något för dig.

För många maskinentreprenörer är specialanpassade skopor och redskap ett måste. Men att ta in offerter och hålla kontakten med en eller flera leverantörer är oftast både tidskrävande och omständligt. Därför finns nu den digitala kostnadsfria tjänsten Bucket Hub, utvecklad av stålleverantören SSAB, där utvalda tillverkare som är licensierade enligt Hardox in my body-programmet är representerade.

– Jag tycker att det är ett jättebra initiativ som underlättar både för kunden som beställer och för oss som leverantör, säger Robert Nilsson, vd för redskapstillverkaren EMA Sverige.

EMA säljer många kundanpassade redskap till både grävmaskiner och hjullastare. Genom Bucket Hub får de som leverantörer direkt all information som krävs för att kunna lämna en så korrekt offert som möjligt utifrån kundens specifika önskemål.

 – Vi har fått flera affärer genom Bucket Hub hittills. Dessutom är det ett bra sätt att få nya kunder att hitta oss som leverantör och en möjlighet att visa att vi finns och att vi jobbar enligt Hardox in my body, fortsätter Robert Nilsson.

För att bli certifierad enligt Hardox in my body-programmet krävs att tillverkaren genomgår en rad olika kvalitetskontroller kring bland annat svetskvalitet, tillverkningsprocess och materialkunskap. Hur väl en skopa är tillverkad är lika viktigt för slutresultatet och kvaliteten som vilket stål som används. Alla leverantörer i Bucket Hub använder Hardox slitstål i sina skopor. Det är ett stål med en unik kombination av hårdhet och seghet som ger en livslängd på upp till fyra gånger så lång tid som för ett ordinärt stål.

 Bucket Hub är lätt att använda och kräver ingen registrering. Surfa in på buckethub.com i den vanliga webbläsaren och starta sedan konfiguratorn för grävmaskin eller hjullastare, beroende på vad du är ute efter. Välj sedan maskintillverkare, vikt, typ av skopa, redskapsfäste och eventuell utrustning till skopan och skicka förfrågningar direkt till en eller flera leverantörer som du själv väljer i systemet. Du kan också spara din konfiguration eller dela den med kollegor eller inköpsavdelning.

– Bucket Hub säkerställer att de som vill ha redskap från oss jobbar med Hardox in my body på ett enkelt och smidigt sätt vet var de ska vända sig, oavsett om de vill skicka in förfrågan direkt i systemet eller väljer att istället ringa till oss för att diskutera sitt redskapsbehov. Med Bucket Hub får vi ett bra underlag kring av vad kunden är ute efter som vi sedan kan jobba vidare med, säger Robert Nilsson. 

För mer information om Buckethub, läs mer här.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063