23948sdkhjf

Swecon satsar på dubbel i norr

Norrland är i en expansiv fas och Swecon har mött de nya förutsättningarna genom att tillsätta såväl en ny regionchef för servicemarknad som en ny regionchef för marknad och försäljning, båda med utgångspunkt från Luleå.

Hans Olofsson och Robert Waltari må vara nya på jobbet, men knappast för varandra. De har känt varandra sedan mitten på 90-talet då de arbetade tillsammans. Därefter har de hållit kontakten även om de valt olika arbetsplatser under de senaste 20 åren.-

Hans Olofsson gick till Swecon där han haft olika befattningar tills han 2017 lämnade företaget för en vd-roll i ett regionalt installationsföretag.

Robert Waltari gick till bilbranschen och har bland annat jobbat som servicemarknadschef, försäljningschef och de senaste tio åren som vd för ett bilhandelsbolag.

När de nu återförenas i arbetslivet är det Swecon som blivit den gemensamma nämnaren i ambitionen att anpassa verksamheten till den expansiva fas norra Sverige befinner sig i. LKAB, Northvolt, Norrbottniabanan är bara några varumärken bland flera växande projekt och aktörer i regionen.

Med utgångspunkt från Luleå driver nu Robert Waltari servicemarknaden i Norr- och Västerbotten medan Hans Olofsson har ansvaret för marknad och försäljning från Kiruna ner till Sundsvall och Bollnäs.

Målet är att jobba tight för att skapa ”ett Swecon” där alla känner delaktighet oavsett roll och avdelning. De hoppas också att ökad transparens och samarbete över gränserna ska leda till värdefulla synergieffekter.

Vi företräder ett starkt varumärke, Volvo Construction Equipment, och kunderna förväntar sig, med all rätt, bästa tänkbara service, och det ska vi ge dem. Tack vare kundernas krav utvecklas ju servicenivån och därmed företaget, lovar Robert Waltari.

En av de stora utmaningar som väntar är att hitta rätt kompetens och rekrytera rätt människor. Båda är dock överens om att receptet för framgång baseras på motiverade medarbetare som har kul på jobbet. Ett steg på vägen är medarbetare som känner sig sedda och har drivkraften och viljan att ta ansvar från början.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094