23948sdkhjf

Här ska frågorna få sitt svar

Pinpointer tror att fler vill och behöver veta mer om schaktmassor, och lanserar därför en FAQ på sin hemsida (frequently asked questions).

De svenska techbolaget har redan tidigare lagt ut webbinarier och utbildningsfilmer, nu kompletteras den informationen med svar på det företaget anser vara de vanligaste frågorna.

– Vi möter många inom byggbranschen som vill lära sig mer om hur hantering av massor ska gå till. Det handlar om allt från hur de ska följa alla miljökrav till vilka tillstånd som krävs och hur man gör analyser och tar prover på sitt avfall, Joakim Klintred, grundare och vd på Pinpointer, i ett pressmeddelande..

– Därför har vi nu samlat de vanligaste frågorna på vår hemsida där vi hoppas kunna bidra till en ökad kunskap och vara till hjälp för entreprenörer, platschefer och andra som arbetar med att hantera schaktmassor.

Enligt Pinpointer kan man få svar på många miljörelaterade frågor; till exempel hur man tar reda på ett område är förorenat, om det finns register över förorenade områden och om ren jord är ett avfall.

Andra frågor som kan få sitt svar är vad det kostar att bli av med jord, vem som får transportera jordmassor och hur en tipp skiljer sig från en deponi, förklarar företaget.

– Vi tror på att ökad kunskap i förlängningen leder till en bättre och mer miljövänlig hantering av massor. Genom Pinpointers digitala lösning ser vi också till att göra hanteringen ännu mer enkel och effektiv, där vi samtidigt säkerställer att allt görs enligt rådande miljöpraxis, säger Joakim Klintred.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079