23948sdkhjf

Zeppelin hårdsatsar på rental

Zeppelin aviserar en kraftfull expansion av sin uthyrningsverksamhet i Sverige. Verksamhetens nytillsatte vd Andreas Davidson aviserar ett betydligt bredare maskinutbud och starkare geografisk närvaro under de kommande åren.

Zeppelin Group har höga ambitioner och vi siktar på att vara en av ledarna i den svenska marknaden, inte bara gällande omsättning, produkt- och tjänsteutbud utan även genom kompetens- och kunskapsinnehåll. Zeppelin Rental Tyskland ligger mycket långt framme i sina kunderbjudanden och har även ett mycket högt tekniskt innehåll i dessa. Vi ser fram emot att låta kunder på den svenska marknaden ta del av det, säger Andreas Davidson som tillträdde som vd för Zeppelin Rental Sverige 1 mars.

Riktlinjerna för de närmaste åren är redan uppdragna.

– Vi lanserar ett större maskinutbud jämfört med i dag. Under 2021 ökar vi utbudet av grävmaskiner, dumprar, hjullastare, hjulgrävare och bandschaktare – från det tyngre segmentet ner till de mindre anläggningsmaskinerna. Parallellt med detta breddar vi även vårt utbud till nya produktområden. Det gör vi för att komplettera kundernas behov runt de större maskinerna och samtidigt för att utveckla nya marknader.

Förutom att vi växer med fler maskiner och nya produktgrupper utökar vi oss geografiskt. Vi kommer att öppna flera verksamheter det närmaste året. Vårt fokus under 2021 är Stockholm, Göteborg och Malmö för att sedan successivt fortsätta med fler etableringar. Vi ska marknadsföra Zeppelin Rental som ett starkt varumärke i Sverige.

Med sig i bagaget har han lång erfarenhet av såväl maskinuthyrning som inköp och logistik, kunskap som blir värdefull i det nya uppdraget.

Andreas Davidson är 49 år och kommer senast från Skanska-koncernen där han de senaste sju åren varit affärsområdeschef för Skanska Rental och ansvarat för uthyrning av bland annat tornkranar, bygghissar, kraftförsörjningsanläggningar och entreprenadmaskiner i södra halvan av Sverige. Innan dess arbetade han inom Skanskas inköpsledning i rollen som logistikchef.

– Det handlar inte bara om att hyra ut och leverera en maskin utan affären är betydligt större än så. Det handlar om allt från kundservice, underhåll, pålitliga leveranser till kringtjänster och lösningar anpassade för att våra kunders projekt ska löpa bekymmersfritt, tryggt och säkert. För att klara våra mål rekryterar vi successivt för att bli fler medarbetare, säger Andreas Davidson.

Andreas Davidsons fritidsintressen tyder om inte annat på såväl ihärdighet som målmedvetenhet. Bland annat har han genomfört åtta Vasalopp med bästa placering som 735:a.

Hemmet finns i Borås tillsammans med fru och tre barn, vars idrottande också får stort utrymme i Andreas Davidsons fritid.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063