23948sdkhjf

Lambertsson storsatsar i Umeå

Kraftigt ökad efterfrågan på maskiner, tjänster och utrustning relaterad till bland annat byggverksamhet längs Norrlandskusten gör att Lambertsson storsatsar på en 16 000 kvadratmeter stor etablering i Umeå.

Lambertsson etablerade sig i Umeå sommaren 2019. Inledningsvis sysselsatte verksamheten fem personer. Den siffran har successivt ökat till att i dag omfatta 23 anställda.

Enligt företaget är det stor efterfrågan på samtliga Lambertssons tjänster med ägaren Peab som största kund. Det pågår dock ett omfattande arbete med att utöka kundstocken. Bland annat växer marknaden för så kallad TA (trafik och avstängning) som innebär att placera ut, underhålla och hantera vägmärken och skyddsanordningar vid vägarbeten.

Det ställs högre och högre krav på det här området och vi har kompetensen för att göra allting rätt enligt lagar och regler. Vi siktar på att ta stora marknadsandelar inom det här segmentet, säger filialchefen Joel Levisson.

Vi är redan i dag Lambertssons fjärde största filial sett till omsättning. Hittills har vi jobbat i byggbaracker och det blir ett stort lyft att kunna flytta in i anpassade lokaler som förbättrar kvaliteten.

Den nya 16 000 kvadratmeter stora etableringen kommer bland annat att rymma kontor, lager och butik.

Den nya anläggningen blir en bjässe, inte bara i Umeå utan även regionalt. Umeå och hela Norrlandskusten är ett expansivt område där vi vill öka vår närvaro. Det är även en bra geografisk knutpunkt i förhållande till våra andra filialer i Sundsvall och Luleå vilket gör att vi kan leverera maskiner med kort varsel, säger Joel Levisson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188