23948sdkhjf

Epiroc stärker inom elektrifiering

Epiroc har tecknat avtal om att förvärva Meglab, ett kanadensiskt bolag som tillhandahåller lösningar för gruvors elektrifieringsinfrastruktur.

Förvärvet av Meglab kommer att stärka vår kapacitet att tillhandahålla infrastrukturen som behövs då gruvor allt mer börjar använda batterielektriska fordon, säger Helena Hedblom, Epirocs vd och koncernchef.

Meglab, med säte i Val-D’Or i den kanadensiska delstaten Quebec, integrerar teknologi samt designar, tillverkar, installerar och stöder infrastrukturlösningar inom elektrifiering och telekommunikation till gruvkunder i flera länder.

Utbudet omfattar bland annat systemdesign, transformatorstationer, ställverk och automationssystemlösningar, vilket möjliggör den infrastruktur som behövs för elektrifiering av gruvor, laddningslösningar för utrustning samt för digitalisering och automatisering av verksamheten.

Meglab har i dag mer än 240 anställda och hade intäkter under 2020 motsvarande 335 miljoner kronor. Förvärvet förväntas slutföras under andra kvartalet 2021.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079