23948sdkhjf

Stora planer i Jönköping

Digital spårning när NCC bygger för 440 miljoner.

NCC har fått ett kontrakt värt 440 miljoner kronor – ett uppdrag som innebär att de, tillsammans Jönköpings kommuns Fastighetsutveckling AB, ska utveckla Science Park Towers i centrala Jönköping.

Science Park Towers är ett helt kvarter som ska uppföras i anslutning till högskolan och den befintliga fastigheten Science Park i centrala Jönköping.

– Nu utvecklar vi Science Park till en ny nivå. Science Park Towers ska bli framtidens mötesplats för näringsliv, entreprenörskap och utbildning med målet att skapa fler entreprenörer, fler tillväxtföretag och en stark regional innovationsmiljö i Jönköpings län, säger Magnus Olsson, vd på JKPG Fast, i ett pressmeddelande.

Totalt blir det 13 000 kvadratmeter lokaler, enligt ett pressmeddelande består kvarteret av en lägre bas i tegel och fyra torn i olika höjd, från sju till femton våningar.

Enligt NCC ska projektet genomföras med fokus på innovation och hållbarhet, till exempel ska man använda digitala tjänster för att spåra och optimera användningen av maskiner, fordon och verktyg samt miniminera transporter till och från arbetsplatsen.

– Det är roligt att vi nu är i gång med byggandet där vår målsättning är en hållbar byggprocess med digitalisering i fokus, säger Magnus Olsson.

– Tillsammans med JKPG Fast har vi i nära samverkan skapat de bästa förutsättningarna för ett kostnadseffektivt projekt och en hållbar byggprocess med hjälp av digitala lösningar, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden, i samma pressmeddelandet.

Projektet ska genomföras som en totalentreprenad  i partnering.

Planeringen, budgeteringen och projekteringen har pågått sedan 2019, då samarbetet inleddes.

Markarbetena har också påbörjats och tanken är att hela kvarteret ska stå klart sommaren 2023.

Läs mer om: ncc
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109