23948sdkhjf

Startklart i Trollhättan

Efter sanering och rivning går startskottet för infrabygget när NCC bygger i Trollhättan för 140 miljoner kronor.

NCC, Trollhättans stad och Trollhättan Energi ska tillsammans se till att nya stadsdelen Vårvik får både vatten- och avloppsnät, fjärrvärme, gator, gång- och cykelvägar

Projektet kommer att genomföras som en totalentreprenad i partnering och enligt ett pressmeddelande har vissa förberedelser redan genomförts.

NCC har till exempel sanerat marken efter den industri som funnits på platsen, byggnader har rivits och älvkanten har förstärkts.

Nu tas nästa steg. Bygghandlingar har tagits fram och kommunen har beslutat att utbyggnaden kan inledas.

– Nu tar vi ännu ett steg mot ett utbyggt Vårvik genom att inleda utbyggnaden av infrastrukturen i området. Precis som med saneringsprojektet har det återigen varit oerhört enkelt för våra olika organisationer att jobba tillsammans, säger Malin Nyberg, stadsdelsutvecklare Vårvik, Kraftstaden Fastigheter, i ett pressmeddelande.

För NCC:s del handlar det bland annat om att  anlägga vatten- och avloppsnät, bygga tre pumpstationer och anlägga vägar, gång- och cykelbanor.

Företaget ska också inrätta lösningar för dagvattenrening, enligt pressmeddelandet handlar det om så kallade ”rain gardens”  som ska anläggas för att ta hand om och rena dagvattnet.

– Nu arbetar vi vidare med utbyggnaden av Vårvik där vi bland annat ska vi anlägga ett nytt VA-nät, vilket är ett av NCC:s specialistområden, säger Robert Angmyr, produktionschef NCC Infrastructure, i pressmeddelandet.

I slutet av året ska arbetet med VA-nätet vara klart. I början av nästa år ska man börja bygga vägar, torgytor, gång- och cykelbanor samt dagvattenrening.

I slutet av 2022 ska allt vara klart.

Läs mer om: ncc
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125