23948sdkhjf

App håller koll på Ramirents maskiner

Med hjälp av en nyutvecklad app kan nu Ramirents kunder få snabb åtkomst till bland annat besiktningsdokument och CE- och miljödokumentation för en stor del av rentalföretagets produkter.

Ramirent har en flotta på närmare 120 000 maskiner för uthyrning spridda över Sverige. Vanliga frågor i samband med hyra berör produktens CE-märkning, miljödokumentation – till exempel, utsläpp, vibrationer och ljud – eller när den senast besiktigades. Därför har företaget utvecklat appen Ramicheck som lanseras nu i april och ger snabb tillgång till den efterfrågade informationen.

Genom att scanna eller skriva in objektnumret på den aktuella maskinen kan dokumentation enkelt läsas via appen eller på företagets hemsida.

– I Ramichecks första version har vi samlat alla maskiner med förbränningsmotorer och produkter med besiktningskrav – totalt cirka 20 000 produkter. I nästa steg är vår ambition att utöka med ännu fler produktkategorier och funktioner, säger Eric Nordin, affärsutvecklare på Ramirent.

I appen finns, utöver dokumentation och produktinformation, även en användarhandbok för hur maskiner och utrustning ska användas på ett effektivt och säkert sätt och information om närmast tillgängliga kundcenter. Där finns även dokumentation kring personligt fallskydd.

– Det gör det tryggt för användaren att enkelt kunna se i appen när fallskyddet senast besiktigades och vilken egenkontroll vi på Ramirent har gjort för att garantera att produkten är säker att använda, säger Eric Nordin.

Appen är utvecklad av teknikutvecklingsföretaget Realbridge tillsammans med Ramirent och finns att ladda ner på App Store och Google Play. Tjänsten finns även tillgänglig på företagets hemsida.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093