23948sdkhjf

Snabbfästen för kompaktmaskiner

Rototilts snabbfästessystem finns nu i ännu fler storlekar.

Rototilts helautomatiska snabbfästessystem Quickchange går nu att få i ytterligare tre storlekar: QC45-4, QC 45-5 och QC60-4 ska kunna användas på kompaktare maskiner.

– Vi ser ett klart ökat intresse hos användare av kompaktmaskiner att använda helautomatiska snabbfästessystem. Nu kan vi erbjuda senaste tekniken även för dessa maskiner i och med lanseringen av QC45-4 och QC45-5,  säger produktchef Sven-Roger Ekström i ett pressmeddelande.

Systemet finns därmed för tiltrotatormodellerna R3 till R8 samt Quickchange maskinfästen för grävmaskiner i viktspannet 6 till 32 ton.

Snabbfästet ska göra det möjligt att byta hydrauliska redskap utan att lämna hytten – Rototilt lyfter till exempel fram att man snabbt ska kunna koppla loss tiltrotatorn när dess funktionalitet inte behövs, så att jobbet kan göras snabbare, smartare och precisare.

Rototilt noterar också att risken för lyckor i samband med felaktigt kopplat redskapslås minskar eftersom säkerhetslösningen Securelock är standard.

Systemet är enligt Rototilt baserat på den kompakta och robusta S-standarden, Quickchange ingår dessutom i den gemensamma standarden Open-S, som uppges säkerställa kompatibilitet mellan olika tillverkare för det hydrauliska gränssnittet mellan maskinfäste, tiltrotator och redskap.

Rototilt utlovar leveransstart i maj 2021.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094