23948sdkhjf

Ny återförsäljare för Maskinia i Norrbotten

Erfaren firma tar sig an Case, Doosan och resten av Maskinias produkter när företaget skaffar sig en ny återförsäljare och servicegivare i Norrbotten.

Lagers Maskin i Luleå, som tidigare varit Maskinias norrbottniska återförsäljare, har sålts.

Maskinia har därför letat nya förmågor och funnit det man sökte i Traktor-City i Piteå, som blir företagets nya återförsäljare och serviceverkstad i Norrbotten.

– Platschef Jan Erstam och verkstadschefen Lars Berg, tillsammans med övriga teamet på Traktor-City, erbjuder en service i toppklass! Med högt tekniskt kunnande och hög servicegrad är de nu en del i att bygga den bästa servicen i Sverige, vilket är det långsiktiga målet för Maskinia, säger Maskinias vd Fredrik Holmquist i ett pressmeddelande.

Traktor-City i Piteå grundades 1974 och har under årens lopp både sålt, servat och reparerat både entreprenad-, skogs- och lantbruksmaskiner.

– Eftersom försäljningen av entreprenadmaskiner hos Traktor-City inte är något nytt, då vi tidigare sålt Atlas och Terex entreprenadmaskiner, så är vi i dag enormt stolta att få representera några av de största varumärkena inom entreprenadsidan i Sverige och få ta del av den utveckling som vi står inför i den norra landsändan, säger Traktor-Citys vd Niclas Nilsson i pressmeddelandet.

Traktor-City är redan servicegivare för Ljungby Maskin, företaget arbetar också med Rottnes och New Hollands maskiner och enligt Fredrik Holmquist präglas företaget av stor kunskap, flexibilitet samt ordning och reda.

–  Att de nu även utökar med försäljning med våra entreprenadmaskiner känns fantastiskt! Tillsammans med våra egna anläggningar, återförsäljare och auktoriserade serviceverkstäder kan vi nu erbjuda våra kunder ett komplett rikstäckande nätverk av försäljning och service i Sverige, säger Fredrik Holmquist.

Traktor-City har sin bas, med både verkstad och butikslokal, i Öjebyn strax utanför Piteå.

Företaget har 13 anställda och drivs av vd Niclas Nilsson, som bland annat har arbetat för Swecon.

Tanken nu är att bygga vidare på serviceverksamheten och utbilda personalen på Doosan, Case och Bergmann.

Niclas Nilsson och Jan Erstam ska sköta försäljningen av entreprenadmaskiner och de uppges se fram emot att representera Doosan, Case och Bergmann i Norrbotten.

–  Med den långa erfarenhet av försäljning som Jan Erstam har, och den bakgrund som jag själv kommer ifrån, så är vi övertygade om att detta kommer att bli ett viktigt steg för att ta Traktor-City in i framtiden, säger Niclas Nilsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078