23948sdkhjf

Dansk köpare avbryter affär med NCC

Danska Arkil avbryter det köp av NCC:s danska vägserviceverksamhet som offentliggjordes i juli 2020. En anledning är att de danska konkurrensmyndigheterna dröjt med sitt godkännande.

Redan i slutet av 2018 inledde NCC arbetet med en försäljning av division Road Services eftersom verksamheten har få synergier med andra delar av företaget och dessutom varit förlustbringande. I juli 2020 tecknades ett avtal om försäljning av den danska verksamheten till Arkil och kort därefter stod det klart att den svenska och finska verksamheten såldes till det tyska noterade investmentbolaget Mutares.

Avyttringen till Arkil var villkorad av godkännande från de danska konkurrensmyndigheterna inom en given tidpunkt. När tidpunkten passerats utan godkännande valde Arkil att avbryta affären.

– Vi har blivit något överraskade över att ett förvärv som för oss framstår som enkelt, inte är det för Konkurrencestyrelsen. Vi hade räknat med att det skulle ta högst ett halvår, säger Arkils vd Jørgen Søndergaard til Leveranstidningen Entreprenads danska systertidning Licitationen.

NCC kommer därför att fortsätta driva verksamheten som sysselsätter cirka 200 personer, men betonar att man fortsätter att se över alternativen för en kommande avyttring.

NCC Road Services i Danmark är en sund verksamhet som löser en mängd olika uppgifter för både offentliga och privata kunder. Vi har dedikerade medarbetare som fortsätter att arbeta effektivt för att vinna och leverera enligt våra avtal, säger Kenneth Nilsson, affärsområdeschef NCC Infrastructure.

Verksamheten är rikstäckande och specialiserad inom områden som sopning, underhåll av vägkanter, skyltar och trafikflöden, ogräsbekämpning och platsgjutna kantstenar. En bas för verksamheten är ett antal driftavtal.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.203