23948sdkhjf

Bucket Hub gör skopköpet lätt och snabbt

Genom den digitala tjänsten Bucket Hub hittar kunder och leverantörer den bästa redskapslösningen utifrån varje enskilt behov. – Bucket Hub gör det enkelt, både för oss och för kunderna, säger Robert Nilsson, vd på redskapsleverantören EMA.

Bucket Hub är en ny kostnadsfri digital tjänst som stålleverantören SSAB står bakom. Här kan kunden enkelt välja sin typ av redskap och önskade tillval. Utifrån en lista över vilka tillverkare som kan erbjuda det kunden är ute efter väljer denne sedan enkelt ut valfritt antal leverantörer att skicka förfrågningar till.
– För oss är det ett bra sätt att synas och visa att vi finns samtidigt som det är enkelt för kunderna att hitta vad de söker. Vi har gjort flera affärer tack vare Bucket Hub, säger Robert Nilsson på redskapsleverantören EMA. EMA står för Earthmoving Attachments och är ett relativt ungt redskapsmärke, grundat 2013.

Alla tillverkare som är listade i Hucket Hub är certifierade enligt Hardox in my body-programmet. Det betyder att de är noggrant kontrollerade på ett antal punkter, så som kvalitet på svetsar, materialkunskap och tillverkningsprocess. Samtliga tillverkare använder förstås också Hardox slitstål, känt för både hållfasthet och slitstyrka, i sina redskap. Med Hardox slitstål kan man tillverka lättare redskap, vilket minskar påfrestningarna på maskinen samtidigt som det medger högre nyttolaster i varje skoptag.

En av de stora utmaningarna för företag i bygg- och anläggningsbranschen är att hitta rätt redskap till rätt pris och kvalitet. För en del kunder räcker det med en skopa av god kvalitet ur standardsortimentet, men många efterfrågar också speciallösningar på sina redskap av olika anledningar. Att få tag i en skopa som matchar de egna kraven och behoven är ofta både tidskrävande och omständligt och risken är stor att gå vilse i djungeln av kombinationsmöjligheter när det kommer till skoptyper, dimensioner, redskapsfästen och tillval.

– Vi jobbar väldigt mycket med specialanpassningar av redskap och där är Bucket Hub ett bra verktyg för kunden att börja med för att ge oss grunduppgifter att jobba med. Personligen tycker jag att det är jättekul när man får jobba med kundanpassningar, det är lite det som tar produkten framåt, säger Robert Nilsson.

Att få in rätt underlag från kunderna är viktigt för att leverantören ska kunna ge en så korrekt offert som möjligt. I Bucket Hub samlas all information som är nödvändig om både maskin och redska. Användaren kan också välja att dela sin skopkonfiguration med kollegor eller inköpsavdelning innan man går vidare till att beställa en offert. Genom att en och samma tjänst samlar alla branschens ledande tillverkare blir det också lättare för kunden att jämföra offerter från de olika tillverkarna. Enklare än så här blir det inte att hitta rätt skopa!

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11