23948sdkhjf

Bellman och Norrvidinge förenas

Bellman Group förvärvar Norrvidinge vars ägare samtidigt blir näst största ägare i Bellmangruppen efter Verdane.

För Bellman Group innebär affären bland annat att företaget snabbt får en avsevärd styrka i södra Sverige där Norrvidinge har en mycket stark position.

Förvärvet av Norrvidinge ligger helt i linje med vår förvärvsstrategi och framför allt vår önskan att fortsatt expandera verksamheten i södra Sverige. Norrvidinge har en affärsmodell som passar väldigt bra in i Bellman Group. Ett välskött och expansivt bolag, säger Håkan Lind, vd i Bellman Group.

Köpeskillingen anges till 283 miljoner kronor och erläggs kontant och via en säljarrevers. Säljarna till Norrvidinge återinvesterar en del av köpeskillingen i Bellman Group och blir tillsammans näst största ägare efter Verdane.

Norrvidinge gruppen startade 2000 och ägs av Martin Nilsson, Per-Eric Troneus och Johan Beermann via bolag. Avsikten är att en representant för Norrvidinge ska erbjudas en plats i Bellman Groups styrelse.

Norrvidinge omsatte 931 miljoner kronor under 2020 med ett normaliserat resultat (EBITDA) om 69 miljoner kronor. Bolaget sysselsätter 400 medarbetare och förfogar över drygt 350 transport- och maskinenheter med förare.

Norrvidingekoncernen, som i dag består av Norrvidinge Lastbilscentral, Grus & Makadam Syd och Elia Express i Halmstad, har expanderat kraftigt under de senaste åren och de nuvarande ägarna ser det som en naturlig utveckling att bli en del av en stark aktör som Bellman Group.

Förvärvet är bland annat villkorat av att Konkurrensverket lämnar sitt godkännande till transaktionen. Tillträde förväntas ske i juni 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.1