23948sdkhjf

Mycket snö gav jobb till Svevia

Svevia har fått en bra inledning på året med rekordstor orderstock och förbättringar av såväl omsättning som orderingång under det första kvartalet. Däremot vill inte rörelseresultatet lyfta utan stannade på en förlust på tolv miljoner kronor, något sämre än 2020.

Det första kvartalet är säsongsmässigt svagare då aktiviteten är låg inom beläggnings- och anläggningsverksamheten. Rörelseresultatet var stabilt och på samma nivå som föregående år. Vi har haft en bra orderingång och nivån på vår orderstock var den högsta någonsin i det första kvartalet, säger Anders Gustafsson, vd och koncernchef.

Utöver en orderstock på 11,2 miljarder kronor (9,9) pekar han dessutom på att covid-19-pandemin så här lång bara haft begränsad effekt på verksamheten och att företaget räknat på en rullande tolvmånadersperiod även förbättrat rörelseresultatet kraftigt – från 240 miljoner kronor till 337 miljoner kronor.

Sammantaget rapporterar företaget om en orderingång som under årets tre första månader uppgick till 3,9 miljarder kronor (3,0). Även nettoomsättningen ökade – från 1,5 miljarder kronor till 1,7 miljarder kronor.

Den snörika vintern har slagit helt olika mot olika delar av företaget. Driftdivisionen kunde glädjas åt såväl ökad omsättning som förbättrat resultat medan division Industri tvärtom kände av en minskad förfrågan på sina tjänster. Division Anläggning och dotterbolaget Arento rapporterar positiva resultat i nivå med föregående år.

Anders Gustafsson betonar också att Division Drift i årets upphandling behöll marknadsandelen beträffande Trafikverkets basunderhåll.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078