23948sdkhjf

Grundläggare i ny ägo

Svevia växer inom grundläggning genom förvärv av Foundation Drilling Sweden, FDS

– FDS passar bra in i den fortsatta utvecklingen av vår grundläggningsverksamhet. Genom förvärvet kompletterar vi produktportföljen och får samtidigt tillgång till nya kunder och marknader, säger Per Höglund, chef för Svevias anläggningsdivision.

FDS är sedan lång tid tillbaka en av Svevias underentreprenörer och en nära samarbetspartner inom grundläggning, en expansiv marknad under utveckling. Enligt planerna ska nu FDS övergå i Svevias ägo vid halvårsskiftet.

– Svevia är en stark ägare med tydliga ambitioner att fortsätta utvecklingen av grundläggningsverksamheten. Svevia och FDS har genom åren haft ett nära och framgångsrikt samarbete, säger Ingemar Andersson, grundare av FDS och tillträdande entreprenadchef inom grundläggning i Svevia.

FDS har sitt säte i Vittinge i Uppsala län och verkar över hela Sverige, samt från en filial i Norge. Företaget är specialiserat inom borrade pålar, spont, stag samt slagna stålpålar i mindre dimensioner. Företaget har 22 anställda och omsätter cirka 91 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11