23948sdkhjf

Nyanställningar inför terminalbygge

Nu står det klart vem som ska bygga järnvägsterminalen vid Dåva i Umeå.

Infrastruktur i Umeå AB, INAB har gett uppdraget till BDX Företagen AB, tillsammans med dotterbolaget Bimac i Umeå.

I uppdraget ingår att bygga en ny 400 gånger 50 meter stor järnvägsterminal, med tillhörande triangelspår (som sedan ska anslutas till Norrbotniabanan) och cirka 2 600 meter utdragsspår.  

Terminalen är ett MBEST- projekt, och projektet omfattar därför både  mark, bana, el, signal och tele.

Det som väntar är alltså både spårdragning, spårunderbyggnad, växlar samt anslutningsvägar inklusive vägskyddsanläggning med tillhörande teknikbyggnad, kanalisation och signalutrustning, vågstation samt oljeavskiljare till framtida truckgarage, VA-anslutning samt en parkering.

– Inom BDX har vi ännu en gång visat att vi har en kunnig organisation för den här typen av uppdrag, vilket är en stor del i att vi får förtroendet när det kommer till att bygga järnvägsanläggningar, säger Andreas Karlsson, affärschef Rail, BDX, i ett pressmeddelandet.

Arbetet ska genomföras som ett samarbete mellan BDX och dotterbolaget Bimac i Umeå.

– Det här är ett projekt som ligger i linje med vår fortsatta geografiska expansion. Det är med glädje vi tillsammans med INAB och Bimac får bidra till utveckling den nya infrastrukturen genom den nya terminalen på Dåva, säger Andreas Karlsson.

Bimac kommer enligt pressmeddelandet att behöva nyanställa inför det nya uppdraget.

  På Bimac har vi lokalkännedomen och bidrar med organisation för markarbetena. Samtidigt är det roligt att vi på det här sättet är med och utvecklar Umeås infrastruktur, säger Samuel Wahlberg, affärschef Bimac, i samma pressmeddelande.

Uppdraget ska utföras som en totalentreprenad, från projektering till färdigställande, och uppges vara värt cirka 125 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079