23948sdkhjf

Miljardkontrakt för Infranord

Infranord har tagit hem samverkansuppdrag för basunderhåll av Södra Malmbanan och Västra Götaland Öst till ett sammanlagt värde av närmare 1,5 miljarder kronor.

Året har börjat bra för Infranord som redovisar stora förbättringar av såväl omsättning som rörelseresultat under årets första kvartal. Nu har företaget dessutom tagit hem två stora uppdrag för basunderhåll i olika delar av Sverige: Södra Malmbanan och Västra Götaland Öst.

Beställare är Trafikverket och båda entreprenaderna utförs i samverkan där parterna tillsammans definierar vad som ska göras inom ramen för kontraktet och på vilket sätt.

Kontraktet för Södra Malmbanan löper på sex år med ett optionsår och är värderat till 700 miljoner kronor. Kontraktsvärdet för Västra Götaland Öst är 790 miljoner kronor och löper på fem år med ytterligare två optionsår.

Med tilldelningen av basunderhållet för Södra Malmbanan så behåller vi vår starka etablering i Norrbotten. Vi har många medarbetare som arbetat på bansträckan tidigare och som kommer att bidra med värdefull kunskap. Infranords maskin- och fordonsflotta kommer också att vara viktig för vårt arbete, säger Eva Axelsson, företagets regionchef Nord.

Företagets regionchef i söder, Jörgen Jumark, ser liknande fördelar med det sydliga uppdraget.

Detta skapar en god bas för anläggningsverksamheten i vår region. Det ger oss också goda möjligheter att utveckla verksamhet och medarbetare inom ramen för den nya samverkansformen, säger Jörgen Jumark.

Tilldelningsbeslutet kan överprövas inom tio dagar från det att tilldelningen meddelats.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078